Cultfiguur Reneeke Pauwels is terug als straatruimer

René Pauwels dokkerde jarenlang met zijn mobiele vuilbak en zijn borstelset door het centrum van Diest. Reneeke was de vriendelijkheid zelve. Altijd een glimlach klaar, altijd een vriendelijk woord, altijd ijverig bezig ook. Hij werd een soort cultfiguur. Een symbool voor properheid van het publieke domein en tegelijkertijd een voorbeeld van bescheiden aaibaarheid.

Tot hij vorig jaar op pensioen ging. ROB-TV draaide een reportage over hem en ook de andere media pakten graag uit met foto’s en interviews over Reneeke. Lang heeft die rust echter niet geduurd. Schepen Pascal Vanaudenhove postte vandaag een foto met Reneeke in zijn bekende knalrode werkpak. Hij is opnieuw twee halve dagen per week actief als vrijwilliger. Schepen Vanaudenhove voegt er meteen een oproep bij om het afval niet zomaar op straat te gooien maar het in de vuilbakken te doen.

Op dat vlak is er overigens opvallend nieuws. Schepen van Milieu Rick Brans kondigde maandagavond aan dat er meer vuilbakken komen in het centrum. Alle vuilbakken worden ook uitgerust met een peukenhouder. Tijdens het vorige bestuur werd het aantal publieke vuilbakken bewust beperkt om sluikstorten tegen te gaan.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Als dat maar geen strubbelingen geeft ten huize Pauwels want zijn vrouwtje haar hart zit nog steeds in haar geliefde Suid Afrika <3

Geef een reactie