Slim Cessna speelt Den Hemel plat

In Molenstede durven ze al wel eens vaker lachen met de ingeploegde cliché’s. Experimentele muziek bijvoorbeeld, zou iets voor wereldsteden zijn. Het weerhield Roel Celis er niet van om Steven De Bruyn neer te poten in zijn Living 29. Toch iets wat aanschurkt tegen het experimentele. Het werd een succes. De Living liep nooit voller en de Roel heeft sedertdien geen keuze meer, verbouwen moet hij.

Slim Cessna uitstekend begeleid door Luikse band

Vorige vrijdag stond er in Den Hemel weer iets op de affiche waar men het woord experimenteel al wel eens voor boven haalt. Slim Cessna. Een monument van de Denver scene maar in de VS heeft hij zijn Slim Cessna’s Auto Club rond zich. Een ronduit bangelijke bende klassemuzikanten. Al die vliegtuig tickets betalen kwam een beetje duur uit en dus kwam Slim alleen overgevlogen. De bedoeling was om de nieuwe plaat van Mirco Gasparrini en Jerome Mardaga te producen. Maar als je hier dan toch bent kan je net zo goed een paar optredens meepikken.

Je kan verder lezen na de afbeelding

In Den Hemel kreeg hij het gezelschap van drie leden van Everyone is Guilty, de band uit het Luikse waar Mardaga en Gasparrini deel van uitmaken. We hebben de Auto Club niet gemist. Voor het optreden stonden de gasten wat ongemakkelijk aan een flesje pils te nippen maar wat ze daarna opdisten was bangelijk grote klasse. We zijn fan!

Je kan verder lezen na de afbeelding

Het begon nochtans een beetje ambetant in Den Hemel. Een gebroken snaar voor Slim Cessna in het eerste nummer. Hij speelde zonder verpinken door, een snaar meer of minder maakte niet echt veel uit. Het dingetje werd op een klein minuutje vervangen en stemmen bleek nauwelijks nodig.

Slim Cessna wisselde trage blues en gospelgeïnspireerde songs af met een soort van speedcountrymuziek. Heel vaak ook gelardeerd met hoog stemmetjesgejodel. Echt experimenteel vonden we dat niet. Wel heel erg goed. Het passeerde niet alleen, het kennerspubliek van Den Hemel was ook enthousiast. Opvallend, Slim gooide er ook een cover tussen. Still the one van jawel…Shania Twain. Of hij het bedoelde voor zijn vrouw die er na 25 jaar genoeg van had, was niet meteen duidelijk. Het werd alleszins een bijzonder moment.

I

Geef een reactie