Extra controles door politiezone Demerdal leveren vooral veel snelheidsovertredingen op

In de nacht van zaterdag 25 januari op zondag 26 januari staken ze bij politiezone Demerdal een stevig tandje bij in de strijd tegen alcohol en drugs. Dat leverde echter vooral een pak overtredingen op voor onaangepaste snelheid.

Er werden 456 bestuurders gecontroleerd. Vier van hen waren onder invloed van alcohol en twee testten positief op het gebruik van drugs. Er werden 59 snelheidsovertredingen vastgesteld. 

Controles in de Schransstraat en op de Mannenberg

De grootste actie vond plaats in de Schransstraat in Scherpenheuvel. Dat is de toegangsweg naar de E314. Daar werden 202 bestuurders gecontroleerd maar slechts één man van 27 jaar uit Aarschot had te veel promille en moest zijn rijbewijs drie uur inleveren.

Op de Mannenberg werden vijf snelheidsovertredingen genoteerd. Een voertuig reed 100 km/uur waar 70 km/uur is toegelaten.

Bestuurder vlucht weg op Leuvensesteenweg

Daarna verplaatsten de teams zich naar de Leuvensesteenweg in Diest. Hier werden 86 bestuurders gecontroleerd. Een 30-jarige man uit Aarschot bleek een rijverbod te hebben. Zijn voertuig werd door het parket geïmmobiliseerd. Een voertuig probeerde te ontkomen aan de controle en vluchtte weg via Prinsenbos. De bestuurder haalde meerdere voertuigen in ondanks de dikke mist. Uiteindelijk werd hij gehinderd door een voorligger en kon gestopt worden. De 41-jarige bestuurder uit Kortenaken legde een positieve speekseltest af en kreeg meteen 15 dagen rijverbod. De 19-jarige passagier had een gebruikershoeveelheid cannabis en restanten speed bij. Beiden werden gearresteerd voor de duurtijd va het onderzoek.

Tegelijkertijd werden op de Diestsestraat in Scherpenheuvel 2 snelheidsovertredingen vastgesteld waarvan de hoogste 97 km/uur bedroeg in een zone 70.

52 snelheidsovertredingen op Halensebaan

De derde belangrijke actie vond plaats op de Halensebaan in Diest. Hier kwamen 168 bestuurders aan de beurt. Een 48-jarige man uit Diest en een 35-jarige vrouw uit Scherpenheuvel hadden een te hoog promille gehalte alcohol en moesten hun rijbewijs drie uur inleveren. Voor een 57-jarige uit Halen werd dat zelfs zes uur. Een 19-jarige man uit Nieuwerkerken legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd 15 dagen ingetrokken. Hij had ook een verboden mes bij. Zijn twee passagiers waren in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis.

Er werden ook 52 snelheidsovertredingen geconstateerd waarvan eentje tegen 92 km/uur waar 50 km/uur is toegelaten.

Geef een reactie