Vlaams Belang verliest boegbeeld Joris De Vriendt in gemeenteraad Scherpenheuvel-Zichem

Vlaams Belang verliest een van zijn boegbeelden in de gemeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem. Raadslid Joris De Vriendt heeft op 16.01.2020 ontslag genomen als gemeenteraadslid. Dat blijkt uit de voorbereidende notulen voor de gemeenteraad van 30 januari 2020.

De Vriendt wordt opgevolgd door de eerste opvolger op de lijst en dat is Brigitte Gielen. Zij voldoet aan de gestelde vereisten van verkiesbaarheid en bevindt zich niet in een geval van onverenigbaarheid. Als de gemeenteraad haar aanstelling als raadslid goedkeurt kan ze meteen haar mandaat opnemen.

Joris De Vriendt werd voor de eerste keer verkozen als gemeenteraadslid in 2012. Hij trok toen de lijst van Vlaams Belang en haalde 320 stemmen. In 2018 moest hij die koppositie afstaan aan Suzy Wouters. Zij haalde 642 stemmen binnen en ze werd ook verkozen in het Vlaams Parlement. De Vriendt haalde 248 stemmen en bleef maar met een zuchtje de derde verkozene van Vlaams Belang, Rudi Vancauwenbergh, voor.

Geef een reactie