Slim Cessna: monument van alternatieve country- en blues treedt op in Den Hemel

Muziekliefhebbers komen in het Hageland momenteel stevig aan hun trekken. Er is elke dag wel ergens een tof optreden of concertje mee te pikken. Je ziet wel vaker dezelfde artiesten terug komen maar vaak in een een ander project. Sommige organisatoren zoeken echter naar vernieuwing. Zelfs in de kleinste kroegen durven ze tegenwoordig opteren voor buitenlands talent en wat minder evidente genres.

Voortrekker van de Denver scene

Op vrijdag 23 januari staat er een uitzonderlijke gast op het podium van Den Hemel. Slim Cessna heet de man. Gouden tand in de mond, wilde ringbaard, witte Stetson op het hoofd. Geef hem een lasso en zet hem op een paard en de man lijkt in staat om een kalf te strikken, zou je denken maar Slim Cessna heeft heel andere capaciteiten. Slim is in de States een van de meest gerespecteerde voortrekkers van de Denver scene.

Het is eerder uitzonderlijk dat je mensen van dit niveau de plas ziet oversteken om in het kroegencircuit op te treden. Slim Cessna is eigenlijk in België om een plaat op te nemen met Mirco Gasparrini en Jerome Mardaga. Hij pikt met plezier een paar optredens mee, onder meer dus in Den Hemel.

Hoog stemmetje

Slim Cessna is onder meer de frontman van Slim Cessna’s Auto Club, een in de VS erg populaire band die een mix speelt van countryblues, gospel en folk met uitstapjes naar Americana. Een van de nevenprojecten is van de band is DBUK (Denver Broncos UK) een experimenteel folkkwartet.

De muziek die Slim Cessna zelf brengt ligt in het verlengde van het repertoire van de twee bands. Verwacht je dus aan alternatieve country en folk gebracht met een hoog stemmetje en een stevig dialect.

Slim Cessna krijgt overigens support van kerels van bij ons. The Sad Hill Outfit is een Roots en Americana band die een repertoire brengen gebaseerd op de oude Appalachian Mountain music. Dat is folk en country maar met veel Britse, Schotse en Ierse invloeden. En violen dus. Een boeiende mix!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.