Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten totaal onverwacht aanwezig tijdens nieuwjaarsreceptie open VLD Scherpenheuvel-Zichem

Het is niet de gewoonte van Open VLD Scherpenheuvel-Zichem om externe sprekers uit te nodigen voor de nieuwjaarsreceptie. Dat was ook dit jaar niet het geval maar de partij kreeg er wel totaal onverwacht eentje met een stevige reputatie aangeboden. Nationaal partijvoorzitter Gwendolyn Rutten stapte zondagochtend iets na elven in gemeenschapscentrum Den Caybergh binnen. Dat verplichtte kersvers voorzitter van de lokale afdeling Marc Distelmans om het programma enigszins bij te schaven. Hij sprak zijn ambitie uit om in 2024 de grootste partij te worden in Scherpenheuvel-Zichem. Marc Distelmans rekent daarvoor op stemmenkanon Kris Peetermans die hij de Messi van de blauwe ploeg noemde.

Gwendolyn Rutten zei dat ze inspiratie had opgedaan bij de afdeling in Scherpenheuvel-Zichem op het moment dat ze de in de strijd voor het burgemeesterschap van Aarschot stapte. De nationale voorzitter haalde ook snoeihard uit naar de protestactie die Vlaams Belang vorige donderdag organiseerde aan een schoolpoort in Aarschot. Zij protesteerden tegen een daguitstap van de leerlingen van de school waarbij ze onder meer een moskee wilden bezoeken.

Vorige week kreeg Gwendolyn Rutten nogal stevig de wind van voren omdat ze wegbleef van de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners in Aarschot. Ze koos er toen voor om naar de receptie van de franstalige liberalen van MR te gaan. Vandaag organiseert Open VLD nationaal haar nieuwjaarsreceptie in Brussel. Ongetwijfeld duikt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez daar op zijn beurt op.

Niet alleen Gwendolyn Rutten kwam de partijgenoten in Scherpenheuvel-Zichem steunen. Er was ook een opmerkelijke delegatie uit Diest met onder meer partijvoorzitter Bruno Roten en de schepenen Maurits Vande Reyde en Pascale Vanaudenhove.

Geef een reactie