Orchestra-Prémaman Diest sluit, samen met 34 andere vestigingen van de keten

Er lijkt opnieuw een winkelketen te begeven onder de druk van online shopping en e-commerce. Het was al eerder bekend dat de vestiging van Orchestra-Prémaman op de Maansite in Diest einde januari zou sluiten. Die sluiting maakte deel uit van een pakket van 12 winkels die dicht moesten. Maar gisteren raakte bekend dat de keten nog eens 22 winkels extra zal sluiten. In België blijven slechts 19 van de 53 winkels open. In Vlaanderen zou enkel de store in Mechelen nog wat respijt krijgen. Dat zou meteen betekenen dat ook de vestiging in Tielt-Winge dicht gaat. Meer dan de helft van de 422 banen in België verdwijnen.

Orchestra-Prémaman kreeg een paar maanden geleden bescherming tegen zijn schuldeisers gedurende zes maanden. In die periode moet het bedrijf aantonen dat het economisch en financieel levensvatbaar is en zijn structuur reorganiseren. De sluitingen zijn onderdeel van die reorganisatie.

Geef een reactie