Technofestival Garnizoen verkast van Diest naar be-Mine in Beringen

De liefhebbers van een stevig technofeestje in Diest zijn vanochtend wakker geworden met een cold turkey. Garnizoen, het technofestival van Pukkelpop wijkt uit naar be-Mine in Beringen.

Garnizoen startte twee jaar geleden ietwat verrassend op de citadel maar het werd wel meteen een ferm succes. Vorig jaar bevestigde het festival zijn prille reputatie. De 3500 tickets waren in geen tijd de deur uit. Topper Amélie Lens sloot het festival toen af en de grote Pukkelpopgoeroe Chokri Mahassine was persoonlijk manifest aanwezig op het terrein.

De organisatie maakte gisteren bekend dat de editie 2020 niet in Diest maar op 18 april in Beringen plaats vindt. Schepen van Cultuur Geert Cluckers is niet officieel op de hoogte gebracht van die locatiewijziging. Hij geeft wel aan dat de capaciteit allicht de oorzaak is om naar Beringen uit te wijken. In Diest was de limiet maximaal 3500 toeschouwers, in Beringen gaat de organisatie nu naar 5000 toeschouwers. Het alternatief was om uit te wijken naar het paradeplein maar dat is dan weer te groot. Ook de afbakening van het terrein was nogal complex op de citadel.

Programmator Eppo Janssen pakt wel opnieuw uit met stevige namen. Niet alles is al bekend maar Charlotte De Witte, Matador en Black Mamba garanderen nu al een full house.

Het festival moet wel een moeilijk merkprobleem oplossen. Er is twee jaar geïnvesteerd in de festivalnaam Garnizoen, een naam die duidelijk verwijst naar een militaire link. Het festival verkast nu van een vroegere kazerne naar een vroegere steenkoolmijn. De naam blijft voorlopig behouden. Het logo werd wel aangepast en krijgt een paar elementen mee die verwijzen naar typische elementen uit een steenkoolmijn.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.