Nieuwbouw voor de Badmeester op provinciedomein Halve Maan

De infrastructuur van provinciedomein De Halve Maan is de laatste jaren stevig geëvolueerd. De baden werden modern en meer conflictvrij ingericht, er kwam een nieuwe avonturenzone en een nieuw ecovriendelijk speelterrein.

Daarmee zijn de investeringen niet afgerond. De Badmeester, de horecazaak in provinciedomein Halve Maan in Diest, krijgt een volledig nieuw uitzicht. Het bestaande gebouw maakt plaats voor een nieuwbouw van 240m² in cross-laminated timber (CLT).

We gingen eens piepen in de aanbesteding en daaruit blijkt dat het om een geschatte investering van 717.000 euro gaat. De constructietijd wordt ingeschat op 222 dagen. In de commentaar gebruikt de provincie de term circulair. Allicht geven ze daarmee aan dat er maximaal met recuperatiemateriaal moet gewerkt worden maar in de officiële aanbesteding staat daar niks over.

Geïnteresseerde aannemers kunnen een offerte indienen tot 28 januari 2020 om 10.30 uur.

Update 15.01.20202 – 13.00 uur

De nieuwbouw die de provincie Vlaams-Brabant wil laten optrekken voor horecavestiging De Badmeester op provinciedomein De Halve Maan zal aansluiten bij de huidige vestiging. Het huidige pand wordt gedeeltelijk afgebroken. Bij die gedeeltelijke afbraak van het bestaande gebouw wordt een hoogwaardige recyclagetechniek gebruikt. De afvalstromen worden zo zuiver mogelijk gehouden en daardoor zijn de materialen ook beter recycleerbaar.

Het project voor de vernieuwing van de Badmeester geldt voor de dienst gebouwen als pilootproject binnen de GreenDeal Circulair Bouwen. Er wordt maximaal voor een circulaire aanpak gekozen. Een voorbeeld: de dragende structuur van het gebouw wordt uitgevoerd in massieve houten panelen die bestaan uit verschillende lagen hout die gekruist op elkaar gelijmd worden (=  Cross Laminated Timber – kortweg CLT). Aan het einde van de levensduur van het gebouw kunnen deze panelen een nieuwe nuttige bestemming krijgen in bijvoorbeeld interieurtoepassingen.

One comment

Geef een reactie