NV-A Bekkevoort wil geen verlenging van duurtijd tijdelijk opvanginitiatief voor asielzoekers

Niet enkel Vlaams Belang reageert op de beslissing om een tijdelijk opvangcentrum in Bekkevoort te openen. Ook NV-A kwam tijdens de vergadering van de gemeenteraad op maandagavond met een waarschuwing. Raadslid Marc Dierens stelde dat zijn partij zich sterk zal verzetten tegen een eventuele verlenging van de opvang na 13 februari 2020. Het opvanginitiatief opent op 6 januari 2020 maar het Rode Kruis dat het centrum beheert kondigde aan dat het al opnieuw zal sluiten op 13 februari. Marc Dierens vraagt dat burgemeester Hans Vandenberg een kordaat en krachtig veto zal uitspreken tegen de opening van nieuwe asielcentra.

Tijdens de protestbijeenkomst van Vlaams Belang gisteren, alludeerde ook volksvertegenwoordiger Dries Van Langenhove al op een mogelijke verlenging van de opvang. Hij citeerde de voorbeelden van Scherpenheuvel en Beersel waar dat ook gebeurde.

Geef een reactie