Jasper Erkens brengt perfecte cluboptreden in geboortestad Diest

Nicky’s Acoustic Club Sessions pakte vorige zondag uit met een grote naam. Jasper Erkens was zestien toen hij op het podium van Werchter stond. Hij won de publieksprijs van Humo’s Rock Rally en hij speelde onder meer ook het voorprogramma van Adele. Met Waiting Like A Dog en Crazy haalde hij de top van de hitlijsten. De singersongwriter wilde echter vooral zijn talent ontplooien en zijn muzikale skills verbeteren. De laatste jaren was hij aan de slag als producer van een reeks bekende artiesten. In dat vak beheerst hij de finesse.

Maar de creativiteit en de goesting om nieuw werk te maken kriebelt al een tijdje. Jasper werkt in eigen beheer aan een nieuw album. Dat moet in het voorjaar van 2020 klaar zijn. Vorige zondag bracht hij in Nicky’s Catwalk een paar tracks uit dat nieuwe materiaal. Hij combineerde die met een reeks intimistische nummers uit zijn twee eerste albums en een uitzonderlijk mooie cover van Damien Rice.

Het optreden dat Jasper Erkens in zijn geboortestad neerzette was zowat de ideale cluboptreden. Hoofdzakelijk stillere nummers waarin het ruige stemgeluid van de artiest perfect combineert met de meesterlijke beheersing van zijn gitaar. De investering in knowhow en zang- en gitaartechniek heeft duidelijk geloond. De internationale doorbraak lijkt een kwestie van tijd.

Geef een reactie