AZ Diest nu ook officieel lid van ziekenhuisnetwerk Plexus

Uiterlijk op 1 januari 2020 moet alle ziekenhuizen in Vlaanderen lid zijn van een ziekenhuisnetwerk. De overheid wil zo de samenwerking tussen de ziekenhuizen stimuleren.  

Het was al eerder bekend dat het RZ Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen, AZ Diest en UZ Leuven zich in zo’n netwerk zouden verankeren. De statuten van dat nieuwe ziekenhuisnetwerk werden op vrijdag 20 december effectief ondertekend. Tegelijkertijd werd ook de naam ervan bekend gemaakt. Dat wordt Plexus, een medische term voor een netwerk van zenuwen of bloedvaten. De naam staat symbool voor het knooppunt van kwalitatieve zorg dat de vier ziekenhuizen willen garanderen.

De langetermijnvisie van het netwerk en de gemeenschappelijke identiteit krijgen verder vorm, met behoud van de eigenheid van elk van de vier deelnemende ziekenhuizen. “Samenwerking, maar met behoud van de eigen autonomie”, zo verzekert de voorzitter van het netwerk, Jo Vandeurzen.  Hij waakt er overigens nauwgezet over dat Plexus bij de tijd blijft. Zelfs tijdens de ondertekening van de statuten checkte de gewezen minister van Welzijn zijn smartphone.

Geef een reactie