Straf muziekweekend in het Hageland

Het was me nogal wat met muzikale hoogstandjes uit het Hageland dit weekend. Zondagmiddag speelde The Yellow Brothers Nicky’s Catwalk plat. Daisy & The Diamonds met frontzangeres Lara Hoeyberghs zetten Het Gemeentehuis in Rillaar overhoop en ondertussen verbaasde Portland op het podium van De Warmste Week met een imponerende versie van Hallelujah.

Lekkere mix van pop, jazz en blues in Nicky’s Catwalk

Concerten in Nicky’s Catwalk zijn akoestisch en intiem en ze drijven vaak op covers van klassieke popsongs. Sam Vandeweyer, Jochim Noels en Christophe Theysmans pakten enkel hun monitoren uit en beperkten zich tot de essentiele instrumenten. Jochim op de bas, Christophe op de cajon en het wasbord en Sam op gitaar. Die eenvoud maakte het optreden tot een van de beste die we van The Yellow Brothers al gehoord hebben. De band speelde een lekkere mix van jazzy-, blues- en popdeuntjes met een uiterst gesmaakte versie van Tennessee Whiskey van Chris Stapleton als onverwacht extraatje. The Yellow Brothers vonden perfect het evenwicht tussen herkenbare klassiekers, minder evidente pareltjes en een paar eigen nummers.

Je kan verder lezen na het filmpje. Onderaan zie je een reeks foto’s van het optreden.

Portland en The Yellow Brothers coveren Portland bijna tegelijkertijd

Het bisnummer van The Yellow Brothers werd Hallelujah van Leonard Cohen, ooit op een unieke manier gecovered door Jeff Buckley. Vreemd toeval dat ongeveer op datzelfde moment datzelfde nummer op een briljante wijze gebracht werd door Portland tijdens de live-uitzending van De Warmste Week in Kortrijk. Portland plooit het nummer op een merkwaardige manier om naar hun eigen zweverige stijl. Cohen-Buckley-Portland, een mooi rijtje om in te staan.

Lara Hoeyberghs van Daisy&The Diamonds blaast Rillaar om

In Rillaar sloot Ronny De Rijck van Het Gemeentehuis ondertussen Heiken kermis af met een optreden van Daisy&The Diamonds. De frontvrouw van die groep is Lara Hoeyberghs, een dame met een gigantisch stempotentieel en een presence waarmee ze Aimy Winehouse zaliger rustig uit de stiletto’s zou blazen. “Hier staat ook een Daisy te blozen voor de mooie aankondiging. Haar diamantjes staan te popelen om er een knalfeestje van te maken!! Wees welkom!”, postte gitarist en echtgenoot Sander Volders tijdens de namiddag op onze Facebookpagina. Dat popelen hebben we gevoeld. Lara pakte verwoestend uit in Rillaar. De brave goegemeente aan de toog verslikte zich in hun pint toen ze de gig opende met She’s not here van The Zombies. Dat zou het eerstvolgende uur niet anders worden. She’s not there, bleek een loze bewering. Ze stond er wel degelijk en hoe! Amy Winehouse kwam overigens ook aan bod in de set die als een daverende hitcovermachine voorbijraasde. Valery is een nummer dat uitnodigt om wat hakkelend door de microfoon te breken. Maar niet als Lara uit Schaffen het zingt. Dan knalt het door de boxen als een pas gereviseerde F16.

Man and a Lady

Ondertussen blijft het positieve muzieknieuws aanhouden. Vanmorgen spraken we met Melissa Grouwels van Men And A Lady. Zij worden beschouwd als een van de topcoverbands in de Benelux. Momenteel doen ze het wat kalmer aan met optredens omdat de band werkt aan de voorbereiding van een nieuwe tournee “Shout”. De reputatie van Men And A Lady is echter zo stevig ingebed dat ze knappe aanbiedingen blijven krijgen. Op 12 januari speelt de coverband de nieuwjaarsreceptie van de stad Gent. Een bangelijk feestje, wordt ons in het oor gefluisterd.

Fotoreeks van The Yellow Brothers in Nicky’s Catwalk
Fotoreeks van Daisy & The Diamonds in Het Gemeentehuis

Geef een reactie