The Yellow Brothers sluiten kerstmarkt af in Nicky’s Catwalk

Wie nog een origineel kerstcadeautje wil scoren kan vandaag nog naar de laatste dag van de kerstmarkt in Diest. Dat kan je dan meteen ook combineren met een optreden van een van de beste gitaristen van de regio. Sam Vandeweyer heeft een eigen gitaarschool en hij kiest er resoluut voor om daar professioneel van te leven. Een risico is het niet echt. Hij beheerst zijn instrument met een indrukwekkende virtuositeit. Om 17 uur staat hij met zijn band The Yellow Brothers in Nicky’s Catwalk. Laten we duidelijk zijn. Jochim Noels en Christophe Theysmans, de twee kompanen van Sam, doen technisch niet voor hem onder. Het trio speelt een tussen blues en jazz zwevend repertoire maar verwacht je niet aan strak uitgelijnde door partituren gedicteerde rifjes. Deze jongens hebben hun muziek in de ziel en ze spelen het vanuit de losse pols.

Nicky’s Catwalk is overigens helemaal gepimpt in kerstsfeer. Buiten kan je een glaasje champagne met warme oesters van chef Mike Melis bestellen. Wie liever voor iets exotischer opteert, zit goed bij een hot-mojito. De champagnebar verdwijnt morgen, samen met de kerstmarkt.

Zaakvoerder Marc Smets kan dan aan de voorbereidingen beginnen van een grote remake. In de lente van 2020 wordt het interieur van Nicky’s Catwalk volledig verbouwd. Wat het gaat worden is nog niet publiek bekend maar wij durvens terk vermoeden dat kunst een belangrijk element zal worden in de vernieuwde zaak.

Geef een reactie