Tijdelijk noodopvangcentrum voor 112 asielzoekers in Bekkevoort

Rode Kruis-Vlaanderen opent van 6 januari tot 13 februari 2020 een tijdelijk noodopvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming in Bekkevoort. De organisatie maakt hiervoor gebruik van jeugdverblijf Zozimus langs de Witteweg. 

In het tijdelijke noodopvangcentrum in Bekkevoort kunnen vanaf 6 januari 2020 tot 13 februari 2020 112 mensen terecht. De bedoeling is om in dit noodopvangcentrum vooral families met kinderen op te vangen. Een 10-tal medewerkers van Rode Kruis-Vlaanderen zullen het noodopvangcentrum runnen. 

De burgemeester van Bekkevoort Hans Vandenberg, werd afgelopen woensdagavond, 18 december 2019, ingelicht over de komst van een zeer tijdelijk noodopvangcentrum naar zijn gemeente. ‘Ik ben verrast door de laattijdige melding maar niettemin zullen we onze humanitaire verplichtingen nakomen’ aldus burgemeester Vandenberg.

Communicatie naar omwonenden

De omwonenden worden per brief geïnformeerd over de komst van het noodopvangcentrum in Zozimus, langs de Witteweg. De andere inwoners van de gemeente worden via de gebruikelijke communicatiekanalen van de gemeente (website, facebook, twitter, pers) op de hoogte gesteld. Mensen kunnen met hun vragen terecht bij de gemeente op het nummer 013 460 560 en dit tijdens de gebruikelijke openingsuren.

Rode Kruis-Vlaanderen beseft dat de opening van een opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming impact heeft op de nabije omgeving. Daarom besteedt de organisatie in elke fase aandacht aan een transparante communicatie met inwoners en lokale overheden zodat het samenleven in de beste verstandhouding mogelijk is.

Geef een reactie