The Fatbirds geselecteerd voor preselectie Humo’s Rock Rally

We zijn erbij. Humo’s Rock Rally here we come.

Het waren de triomfantelijke woorden die Stef Vandevelde van The Fatbirds gisteren postte. The Fatbirds zijn namelijk geselecteerd voor een van de preselecties van Humo’s Rock Rally. Die vindt plaats op zaterdag 18 januari in Het Depot in Leuven.

The Fatbirds bestaan uit Sarah Michiels uit Zichem, Stef Vandevelde uit Diest en drummer Bob Moons. Ze spelen zweverig melodieuze Indiepop die geaccentueerd wordt door de erg typische stem van zangeres Sarah Michiels. Je kan de groep op zaterdag 21 december live meemaken op de Kerstmarkt in Averbode.

Foto van Stef Vandevelde door Luc Swinnen. Je kan verder lezen na de foto

De volledige preselectie in Leuven bestaat uit Hugs of the Sky, Sell Me Your Coat, R-Mind, Roselien, arrandt, Milpool, New Trash, DYCE, The Fatbirds en she bad. Er zijn tien preselectierondes met telkens tien bands. Daarna volgen twee halve finales, respectievelijk in Trix in Antwerpen en De Vooruit in Gent. De finale is op zondag 26 april in de AB in Brussel.

Humo’s Rock Rally was in het verleden al de springplank naar succes voor namen als dEUS, Black Box Revelation, Novastar met Joost Zweegers, Milow en Arid.

Vorig jaar wonnen The Calicos de finale. Zij hebben ondertussen met Driftwood een tweede single uit waar erg veel van verwacht wordt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.