Ook in Scherpenheuvel-Zichem komt er een nieuwjaarreceptie voor de inwoners

Een nieuwjaarsreceptie voor de inwoners, in Diest is het al jaren een plezante gewoonte maar ook de andere gemeenten wordt het populair. In Aarschot startten ze er enkele jaren geleden mee en nu volgt ook Scherpenheuvel-Zichem.

In Diest scoren ze al jaren hoge ogen met hetzelfde concept. De inwoners druppelen samen op de markt, er is een toespraak van de burgemeester, geflankeerd door het bestuur, en de stadsdichter produceert een vers. Daarna dwarrelen de schepenen rond met schalen al dan niet geestrijke drank. Uiteraard is er Gilden en nu ook Oranjebier, al zal dat naarmate de kelder leeg geraakt, uit het aanbod verdwijnen. En er wordt gepraat met mekaar. Want dat is uiteindelijk de bedoeling. Sociaal contact en sociale warmte.

Het concept in Aarschot is vergelijkbaar. Toespraak, drankjes, een hapje. Vorig jaar speelde er een band op de Markt. Dat zorgt voor extra sfeer. Meer moet dat ook niet zijn. Het jaar moet nog goed op gang komen.

Ook in Scherpenheuvel-Zichem lijkt het een kopie te worden van dat gezellige samenhokken. Snoodaards die tweemaal willen aanschuiven aan de goedgevulde togen zijn er echter aan voor de moeite. Zowel in Diest als in Scherpenheuvel-Zichem is de nieuwjaarsreceptie op zondag 5 januari om 11 uur. In Diest gebeurt het op het paradeplein voor het stadhuis, in Scherpenheuvel-Zichem wordt dat de Zuidervest, allicht ook voor het stadhuis dus. De datum van de receptie in Aarschot werd nog niet bekend gemaakt maar die was vorig jaar later in de maand januari.

Je kan hier de foto’s van de nieuwjaarsreceptie van januari 2019 in Diest nog even bekijken. Onderaan kan je ook de foto’s van de nieuwjaarsreceptie in Aarschot 2019 bekijken.

Geef een reactie