Nicky’s Catwalk bouwt winterterras met champagneboom

Coverfoto | Johan Geyskens

Kerststallen, dito bomen en feestelijke lampenslingers zorgen al een paar weken voor een fijne eindejaarssfeer in het Hageland. Ook de kerstmarkten beginnen nu volop op gang te komen. In Scherpenheuvel opent het brandweerkorps zaterdag het ondertussen befaamde Kersthutteke van de Brandweer op de Zuidervest. Dat staat er ook zondag nog, samen met een paar tientallen kraampjes van de kerstmarkt.

In Diest hebben ze een volledig kerstdorp neergepoot. Op en rond de Kaai staan zeventig houten huisjes, allemaal volgepimpt met kerstsnuisterijen en de klassieke korte drankjes. Op de Kaai staat een podium waar iedere dag een coverband of een koor optreedt. Het kerstdorp gaat vandaag, vrijdag 13 december om 17 uur open. Je kan er het ganse weekend nog rondstruinen maar ook volgende week, van donderdag 19 december tot en met zondag 22 december, is het kerstdorp open.

Winterterras met champagneboom

Ook een aantal lokale ondernemers pakken uit met opmerkelijke kerstinitiatieven. De aankleding van de Grote markt in Diest is bijzonder stijlvol maar vorige week kreeg die nog wat extra pigment. Horecabaas Marc Smet plaatste een wel heel bijzondere kerstboom voor de deur van Nicky”s Catwalk. De boom kreeg een opvallende aankleding met grote bollen en lichtslingers die op vallende staartsterren lijken.

“De aankleding van de boom is het werk van een paar bevriende kunstenaars”, zegt Marc Smets. “In feite is het een champagneboom. De bollen symboliseren de kracht van de bubbels in champagne. De lichtslingers geven het bruisende gevoel weer, dat een goede champagne nalaat. De compositie combineert twee tegengestelde emoties van de godendrank . Intensiteit en de zachte toetsen van vanille houden mekaar perfect in evenwicht.

De zaakvoerder van Nicky’s laat het overigens niet bij een boom alleen. Vanaf vrijdag 13 december tot en met zondag 22 december opent hij een pop-up Veuve Clicquot champagnebar. Wie het liever wat meer zuiders heeft kan er een Hot Mojito drinken. Chef Mike Melis zorgt voor de perfecte foodpairing met oesters-de-luxe!

Kirri Valvekens en Joshua Vercammen

Op zondag 15 december krijgt het terras extra cachet. Twee van de beste muzikanten uit de regio, Kirri Valvekens en Joshua Vercammen, brengen om 17.00 uur een selectie uit de beste muziek van de jaren zestig, zeventig en tachtig. “We plakken er hier en daar ook wat recenter werk met een retro-aankleding tussen”, verklapt Kirri Valvekens.

Geef een reactie