Kiwani’s Mosterdpot Diest schenkt duofiets aan seniorencentrum Sint-Augustinus

Sociaal isolement is een groot probleem voor senioren. Dat blijkt onder meer ook uit de Canvas-reportage Eenzaam van Xavier Taveirne. Vorig jaar huurden ze in het seniorencentrum Huize Sint-Augustinus een paar duofietsen. De gasten van het centrum konden op die manier, samen met een begeleider, op een veilige manier ritjes maken. De fietsen hebben meerdere voordelen. De senioren kunnen zich wat verder verplaatsen waardoor ze hun sociaal isolement kunnen doorbreken. Tegelijkertijd bewegen ze meer wat hun gezondheid ten goede komt.

De fiets kostte 8300 euro en hij werd ondertussen al overhandigd in het seniorencentrum. “Wij willen ouderen de kans geven om meer en vaker sociale contacten te leggen” zegt voorzitter Edwin Degelin van Kiwanis Mosterdpot Diest.
Ook Raf Vallons, diensthoofd ergo-kine-logo-animatie, is erg blij met de komst van de duofiets van Fun2Go. Volgens hem is het een zeer toegankelijk instrument om bewoners weer enthousiast te maken om te fietsen. “De duofiets maakt het niet alleen mogelijk om op een rustige en veilige manier te fietsen, het verbindt vooral de mensen. Het is een manier om in de ruimere omgeving van het woonzorgcentrum contacten te leggen met buurtbewoners, kennissen en toevallige passanten. We zien dat het de bewoners enorm opfleurt om op deze manier op pad te gaan”

Geef een reactie