De Warmste Week | Appelen for Life en DH4DS

De acties voor De Warmste Week zitten helemaal op kruissnelheid. Het Hageland laat zich niet kennen en er komen nog dagelijks warme initiatieven bij. Wij liepen de afgelopen dagen al langs bij een aantal opvallende initiatieven en de foto’s daarvan mag je in de loop van het weekend verwachten.

We willen echter nu al even focussen op twee heel bijzondere initiatieven, toevallig allebei in Testelt.

Appelen for Life

Vorig jaar verraste Lou Similon met een erg originele actie. De mama van Lou stapte enkele jaren geleden uit het leven. Lou en haar papa besloten om die problematiek meer bespreekbaar te maken. Dagenlang schilden ze appelen en die werden gebruikt om lekkere appeldrankjes en dito hapjes te maken. Ze trokken een tentje op tegenover ‘t Fruithalleke van de papa in Testelt en dat leverde een gans weekend drukte en gezelligheid op.

Het succes van de actie was groot. Lou en haar papa doen het dit jaar opnieuw. Op zaterdag 14.12 en zondag 15.12 kan je een appeltje gaan meeschillen. De opbrengst gaat naar het Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Het filmpje werd vorig jaar gemaakt. Je kan de gegevens over Appelen for Life hier checken.

Den Hulst for De Schommel

De campagne DH4DS (Den Hulst For De Schommel) startte al op vrijdag 13 december. De leerlingen van de tweede en de derde graad van Den Hulst gingen op bezoek bij De Schommel. ‘We willen niet enkel geld in het laatje brengen, maar ook onze leerlingen meer uitleg geven over de werking van De Schommel’, vertelt Els Mitchaux. Aansluitend kunnen de leerlingen op de speelplaats plaatjes aanvragen tegen betaling.

Vandaag, zaterdag 14 december organiseerde Den Hulst een initiatie knuffelturnen voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar en hun mama’s, papa’s of grootouders. De oefeningen worden aangeboden door medewerkers van De Schommel en helpen kinderen om op een fijne manier om te gaan met anderen en zich beter in hun vel te voelen.

De apotheose van deze warme actie is de sfeervolle kerstmarkt op 19 december. De leerkrachten van Den Hulst zorgen voor zelfgebakken lekkers. Je kan bijkeuvelen tussen de vuurkorven en er is muziek. De leerlingen bieden hun knutselwerkjes te koop aan.

Den Hulst is overigens een bijzonder geëngageerde school. In het kader van Rodeneuzendag namen ze ook al deel aan de Belfius Tower Run. Dat leverde de school 427 euro op. ‘We gaan dat bedrag besteden aan projecten om het geestelijk welzijn van onze leerlingen versterken’, zegt Els Mitchaux. ‘Nu al staat vast dat we met de derde graad gaan werken rond Sam De Robot, een educatief pakket dat helpt om kinderen minder te laten piekeren.’

Geef een reactie