Dance for Life in Bekkevoort brengt bijna 16.000 euro op

Coverfoto: Carl Rivera @ Salsa Noche Diest

In de aanloop naar de Warmste Week toont Vlaanderen zich bijzonder solidair. De acties voor de campagne van Studio Brussel zijn nog maar nauwelijks te tellen. In Bekkevoort bracht Dance for Life zomaar eventjes 15.956,46 euro op. Dat geld gaat naar Kom op tegen Kanker en naar Bednet.

Het concept van de actie was dubbel. Er waren een reeks demonstraties en clinics van wat meer exotische dansstijlen en ’s avonds kon iedereen los uit de bol gaan op de muziek van een paar dj’s.

Voor de demonstraties kregen de organisatoren de hulp van een monument uit de danswereld. Carl Rivera, in het gewone leven heet de mens Karel Cortebeeck, startte al in 1989 met salsa. Hij trad op bij de meest gereputeerde festivals voor Zuiderse muziek en ging meer dan twintig keer naar Cuba om er knowhow te tanken bij de authentieke dansscholen en dansleraars.

Carl en zijn dansgroep gaven een paar fel opgemerkte demonstraties in Rueda, Bachata en demo salsa. De aanwezigen konden zich ook aan een sensuele dansclinic wagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.