Diestenaar Xavier Lesenne wordt woordvoerder van Europees parlementslid Assita Kanko

De vroegere woordvoerder van N-VA, Joachim Pohlmann, stapte na de vorming van de Vlaamse regering over naar het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon. Hij werd daar kabinetschef Cultuur en mocht meteen stevig aan de slag nadat de socio-culturele sector de besparingsplannen van Jambon verketterde.

Opvallend is dat ook adjunct-woordvoerder van N-VA, Xavier Lesenne, opstapt in het hoofdkwartier van de partij. Lesenne gaat nog deze week aan de slag als woordvoerder van Europees parlementslid Assita Kanko.

Xavier Lesenne was tot vorig jaar partijvoorzitter van N-VA in Scherpenheuvel-Zichem. Hij verhuisde vorig jaar naar Diest en legde daarom zijn mandaat als voorzitter neer.

Xavier Lesenne was bij N-VA aanvankelijk verantwoordelijk voor de huis-aan-huisbladen van de provincies Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. In 2017 werd hij woordvoerder voor de centrumsteden en de lokale afdelingen. Sinds mei 2019 was hij adjunct-partijwoordvoerder.

In zijn vrije tijd brengt Xavier Lesenne wel wat tijd door op de koersfiets. Hij is lid van WTC Scherpenheuvel. De woordvoerder kweekt chilipepers en op vrijdag cultiveert hij de Belgische frietcultuur.

Geef een reactie