Brouwerij Huyghe blijft Averbode brouwen tot 2035

Abt Marc Fierens van de abdij van Averbode en CEO Alain De Laet van brouwerij Huyghe hebben hun samenwerking verlengd tot 2035. In april 2014 startte de abdij met de verkoop van brood, kaas en bier onder het merk Averbode. Later kwam daar nog peperkoek bij. Voor de productie van het abdijbier kozen de Norberijnen destijds voor Brouwerij Huyghe.

Export

Averbodebier is in België enkel verkrijgbaar bij Delhaize en bij de drankencentrales. Het bier doet het ook bijzonder goed in het buitenland. Averbode is ondertussen beschikbaar in 15 landen. Onder meer in China zijn er belangrijke opportuniteiten. Brouwerij Huyghe tekende daar een een nieuw 3-jarig contract met Vandergeeten. Dat is de belangrijkste distributeur van premium Belgische speciaalbieren in China. Het is de ambitie van Huyghe om er de komende jaren telkens met 20% te groeien. China zal daardoor snel de grootste exportmarkt worden voor Huyghe. Ook de rest van de Aziatische markt zal blijven groeien. Dat heet automatisch impact op de omzet van Abdijbier Averbode. Vandergeeten richt zich vooral op de distributie van de strategische merken van Brouwerij Huyghe. Dat zijn Delirium, La Guillotine en Averbode.

Huisbrouwerij

Brouwerij Huyghe hielp de abdij bij de installatie van een plaatselijke huisbrouwerij, waardoor bezoekers ter plaatse kunnen genieten van lokaal gebrouwen bier. Die biertjes zijn overigens een succes. Bijna 80% van de bezoekers in Het Moment kiest voor een van de vijf lokaal gebrouwen bieren. Vooral de ‘4,85’ is populair. Die wordt in meer dan de helft van de gevallen besteld. In 2018 werd 220 hectoliter lokaal bier gebrouwen en in 2019 zitten ze ondertussen al aan 170 hectoliter.

De verlenging van de samenwerking mag uiteraard ook gevierd worden. Op zaterdag 7 december krijgen de eerste 200 bezoekers die vanaf 12 uur in Het Moment een Averbode bestellen, een gratis fles Averbode van 75 centiliter.

Geef een reactie