Vanaf januari klachten en aangiftes op afspraak in politiezone Demerdal

De stadsdiensten doen het al een tijdje in Diest en nu gaat ook de politiezone Demerdal-DSZ op afspraak werken. Vanaf 6 januari kan je zowel in het hoofdcommissariaat van Diest als in het wijkcommissariaat van Scherpenheuvel-Zichem klachten en aangiftes doen op afspraak.

Dat heeft belangrijke voordelen. Je moet niet meer wachten tot je aan de beurt bent en je moet aan het onthaal ook geen uitleg meer geven over de inhoud van je bezoek. Dat garandeert alleszins veel meer privacy. De inspecteur waar je een afspraak mee maakt weet verder op voorhand waar je voor komt. Je zal daardoor ook sneller geholpen worden.

Online

De meest evidente manier om een afspraak te maken is via de website www.politiedemerdal.be. Daar zal je vanaf einde december een formulier kunnen aanklikken waarop je de vrije momenten kan zien. Je kan dan meteen een afspraak boeken. Het grote voordeel hiervan is dat je ook een overzicht krijgt van de documenten die je moet meebrengen.

Wie geen internet heeft kan telefonisch een afspraak maken via het nummer 013.35 05 00 voor het hoofdkantoor Diest of 013.78 08 10 voor de wijkpost Scherpenheuvel. Uiteraard meld je dringende gevallen via het nummer 101.

Waar en wanneer kan je een afspraak maken?

Afspraakmomenten Diest

  • Maandag 11-19 uur
  • Dinsdag 9-17 uur
  • Woensdag 9-17 uur
  • Vrijdag 11-19 uur
  • Zaterdag 9-17 uur

Afspraakmomenten Scherpenheuvel-Zichem

  • Maandag 14-20
  • Dinsdag 09-12 en 14-16
  • Donderdag 14-16
  • Vrijdag 09-12 en 14-16

Een aantal aangiftes kunnen ook via de website www.police-on-web.be Het gaat dan over kleinere misdrijven zoals aangifte van bromfietsdiefstal of fietsdiefstal, winkeldiefstal, beschadigingen of graffiti. Ook aanvragen voor vakantietoezicht en het registreren van alarm- of camerasystemen kunnen via dat platform.

Geef een reactie