Rudy Borremans wordt pastoor van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Aarschot

Priester Rudy Borremans stopte vorig jaar zijn activiteiten in Kaggevinne en Schaffen-Vleugt om pastoor van Rillaar te worden. Op korte tijd heeft hij zijn kerk daar een opvallende impuls gegeven. Rudy is een mens tussen de mensen. Hij weet op een merkwaardige wijze het spirituele te mengen met het diepmenselijke maar ook met een eenvoudig figuurlijk schouderklopje voor zijn parochianen. Iedere zondag is er een mooie viering in Rillaar en vaak zijn dat themavieringen. De kerk zit er opnieuw vol. Maar net zo goed wijdt pastoor Rudy tractoren en fietsen en trakteert hij met een borrel en een glaasje cava na de mis. Omdat dit de mensen samen brengt, zegt hij daarover.

Die inzet loont. Huub gerits, pastoor van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, wordt volgend jaar 75. Zelfs pastoors moeten op die leeftijd met pensioen. Op 8 maart is zijn laatste eucharistieviering. Niet dat Huub gaat stoppen. Hij vertrekt opnieuw naar de abdij van Averbode waar hem een nieuwe opdracht wacht.

Rudy Borremans blijft pastoor in Rillaar maar vanaf januari 2020 neemt hij er ook de taak als priester van de Onze Lieve Vrouwekerk in Aarschot bij. Pastoor Borremans gaat overigens goed weten wat doen want hij zal ook twee misvieringen per week in Wolfsdonk organiseren.

Die aanpassingen zijn een stevige opdracht voor Jonas Danckers, coördinator van het tijdelijke binnen de pastorale zone. De zoneploeg wil in iedere geloofsgemeenschap een misviering behouden. Omdat er slechts twee priesters overblijven – Rudy Borremans en Paul Van der Stuyft – is het puzzelen om al die vieringen te coördineren.

Naast de klassieke misvieringen zal het zoneteam inzetten op de ontwikkeling van nieuwe initiatieven rond spiritualiteit. Vorig jaar werd onder meer een wandeling met reflectiemomenten georganiseerd in Gelrode.

Het team krijgt er binnenkort een nieuwe diaken bij. Dat wordt Bert Hellebaut. Hij zal onder meer een gezinsviering in Wolfsdonk verder uitbouwen. Er loopt ook een aanwervingsprocedure voor een pastoraal coördinator.

Je kan de foto’s van de start van de pastorale zone nog even bekijken.

2 comments

Geef een reactie