Elf eedafleggingen en vacantverklaring functie van korpschef bij politiezone Demerdal

Bij de politiezone Demerdal hebben in november 11 personeelsleden een eed afgelegd. Het gaat over twee hoofdinpsecteurs, acht inspecteurs en een consulent.

De eedaflegging gebeurde in handen van burgemeester Manu Claes, als voorzitter van het politiecollege van de PZ Demerdal-DSZ en in aanwezigheid van burgemeester van Diest Christophe De Graef en een 40-tal genodigden. De eedafleggingen vonden plaats in het hoofdkwartier op de Citadel te Diest.

Belangrijk moment

Volgens korpschef Jan Van Vanhauwere is dit een belangrijk moment in de verdere ontwikkeling van de organisatie. De korpschef is tevreden dat de plaatsen die vacant komen op relatief korte termijn ingevuld kunnen worden. “Het is bovendien een belangrijke meerwaarde dat de recente aanwervingen niet blind moesten gebeuren maar regelmatig ondersteund werden door de ‘professionele voetafdruk’ die deze medewerkers reeds hadden neergezet”, aldus de korpschef.

De inspecteurs die hun eed hebben afgelegd vervangen medewerkers die hun professionele loopbaan beëindigden of naar een andere politiedienst of een job buiten de politie zijn gemuteerd. Eén medewerker is al sinds 1 mei 2018 in dienst en de meest recent toegetreden medewerker is sinds 1 november 2019 bij de PZ Demerdal-DSZ aan de slag.

Eén medewerker die al eerder als inspecteur deel uitmaakte van de politiezone Demerdal-DSZ kreeg de kans om als hoofdinspecteur te starten. De tweede hoofdinspecteur is reeds 19 jaar bij de politie  en maakte gebruik van een vacature om naar de zone Demerdal te muteren.
De consulent is een medewerker die 12 jaar als systeembeheerder aan de slag was in een andere lokale politiedienst en nu zijn kennis en ervaring mag aanwenden om de huidige systeembeheerder die op 1 januari 2020 op pensioen gaat, te vervangen.

Vacantverklaring mandaat van korpschef

Er staat overigens nog meer belangrijk HR-nieuws in de stijgers. Op de agenda van de politieraad van donderdag 5 december staat de vacantverklaring van het mandaat van korpschef en de samenstelling van de plaatselijke selectiecommissie geagendeerd. Dat impliceert allicht dat de huidige korpschef Jan Vanhauwere volgend jaar op pensioen gaat. Jan Vanhauwere werd in 2013 aangesteld in zijn functie als korpschef van de zone Demerdal-DSZ. Zijn mandaat werd bij koninklijk besluit van 20 juni 2018 voor vijf jaar verlengd maar Jan Vanhauwere bereikt de pensioengerechtigde leeftijd voor het einde van die termijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.