Swinnetou Spoor sluit eerste jaar Te Gekke Wandelingen af

Foto’s Lucas Swinnen

Te Gek!?, het platform van het psychiatrische ziekenhuis Sint-Annendael dat psychische problemen wil bespreekbaar maken, startte dit jaar met een reeks wandelingen. Bewegen is noodzakelijk om fysiek gezond te blijven. Maar bewegen heeft uiteraard ook heel wat mentale voordelen. Wandelen (en bewegen in het algemeen) verbetert niet alleen je humeur, het vermindert ook stress, depressieve klachten en angst!

Redenen genoeg dus voor Wandelsport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos vzw en Te Gek!? om de handen in elkaar te slaan en iedereen op te roepen om de wandelschoenen aan te trekken. Zo willen ze niet alleen psychische kwetsbaarheid meer bespreekbaar maken, maar kan iedereen ook op zijn of haar niveau een stap zetten naar een betere geestelijke gezondheid. Beweging wordt immers geassocieerd met een betere mentale gezondheid, ongeacht leeftijd, ras, geslacht, inkomen en opleidingsniveau.

Ook in 2020 zijn er Te Gekke Wandelinge

Te Gek!? kreeg dit jaar al zo’n 35.000 mensen aan het wandelen met de campagne ‘Te Gekke Wandelingen’. Het doel is echter nog meer mensen op weg zetten naar een betere geestelijke gezondheid. Daarom zetten ze de campagne Te Gekke Wandelingen ook verder in 2020. Wil je volgend jaar graag een Te Gekke Wandeling organiseren? Bekijk hier de voorwaarden.

Het Swinnetou Spoor

Op 30 november sloten de organisatoren het eerste jaar van de campagne ‘Te Gekke Wandelingen’ af met ‘Het Swinnetou Spoor’, een wandeling vernoemd naar ambassadeur Guy Swinnen. De Scabs-frontman was ook persoonlijk aanwezig. Deelnemers konden kiezen uit een afstand van 4, 6, 12, 20 en 30 kilometer. Je kan hier een reeks foto’s zien van die wandeling.

Geef een reactie