Korpschef Aarschot vat fietsendief en drugsdealer persoonlijk bij het nekvel

Korpschef Bart Van Thienen van politiezone Aarschot deinst er niet voor terug om hoogstpersoonlijk een dief bij het nekvel te grijpen. Vorige dinsdag stapte de hoofdcommissaris van de trein in Aarschot. Op het perron zag hij een 18-jarige jongen staan die bij de politie bekend is als fietsendief maar ook als drugsdealer. Het viel de korpschef op dat de jongen een fiets bij zich had.

Bart Van Thienen stapte op hem af en vroeg wie de eigenaar van de fiets was. De jongen voelde nattigheid en probeerde weg te lopen maar zo snel laat de Aarschotse korpschef zich niet in het politiehemd zetten. Hij verwittigde telefonisch een interventieploeg en ging achter de jonge gast aan. Die kon na een paar minuten ingerekend worden.

Na een fouille bleek dat hij niet alleen met gestolen fietsen rondzeulde maar hij droeg ook 23 gram cannabis mee in de onderbroek.

De jongen mag het binnen een paar weken komen uitleggen bij de rechter. Ondertussen legde burgemeester Gwendolyn Rutten hem een maand plaatsverbod op voor de stationsomgeving in Aarschot.

De politie is wel nog op zoek naar de eigenaar(s) van de twee fietsen die de jongeman gestolen heeft.

Geef een reactie