Menopoezenfuif trekt carnaval op gang in Zichem

Carnaval en het wielerseizoen hebben iets gemeen. Het ene seizoen is nog maar nauwelijks voorbij of ze beginnen al aan het volgende.

In Diest werd vorige week prins Pascal I gekozen. De olijke cafébaas mag meteen zijn agenda volbunkeren met bals, verkiezingen van collega’s prinsen en stoeten.

Ook in Zichem zijn ze er opnieuw aan begonnen. Zichem heeft een unieke carnavalstoet omdat er vooral lokale carnavalsverenigingen in mee lopen. Dat deint verder uit in een zot driedaags volksfeest. Zowel de organisatoren van de stoet als die vaak fraai uitgedoste lokale groepen moeten financieel zien rond te komen. De eerste eetavonden zijn ondertussen achter de rug en ook de eerste fuiven komen eraan.

Herinnering van Jeanine

Vandaag, zaterdag 23 november, staat er al meteen een heel speciale fuif in onze kalender. De Menopoezen is een groep jeugdige en minder jeugdige dames die de herinnering van de legendarische volksfiguur Jeanine Mues in ere houden. Ze lopen in de meeste stoeten in de regio mee en daar vallen ze ook telkens op door een mix van vrolijke maar toch stijlvolle kledij. De dames lopen ook niet zomaar mee in de carnavalstoeten. Ze bewegen zich eerder verder in stijl, af en toe onderbroken door een goed uitgebalanceerd dansje. Al die finesse kost uiteraard geld en dat proberen de poezen bijeen te krijgen met de menopoezenfuif. Vorig jaar werd het een editie waar nog maanden over nagepraat werd. Het eerste carnavalbal in Zichem staat eigenlijk vandaag al op de kalender. Het heet de Menopoezenfuif en die vindt plaats in Café Oep de Met – Markt 18 in…jawel, Zichem!

Andere carnavalsactiviteiten in Zichem
  • Zaterdag 01.02.2020 | Carnavalfuif (après-ski) van de organisatoren van de stoet in café Oep de Met | Aanvang 21.30u – Inkom GRATIS
  • Vrijdag 10.02.2020 | 10de kindercarnavalstoet
  • Zondag 23.02.2020 | 40ste carnavalstoet | vanaf 14u30
  • Maandag 24.02.2020 | Kindercarnaval en viering “Verloren Maandag”
  • Dinsdag 25.02.2020 | Rondtrek en het beruchte dinsdagnamiddagoptreden (van CV De Boerekeutels en CV De Bierbuiken) | 16.00u – daarna viering “Vette Dinsdag”

Geef een reactie