Diest Handelt deelt Awards uit op drukbijgewoonde business meeting

Hof te Rhode barstte donderdag stevig uit de voegen. Er kwamen zowaar 207 handelaars met hun gevolg naar de business meeting van Diest Handelt. Niet dat we er de statistieken op nageslagen hebben maar dat moet een van de hoogste deelnemersaantallen ooit zijn. De ploeg van Felix Alen krijgt daar al lang geen stress meer van. De chef had in de namiddag zelfs nog even tijd om aanwezig te zijn bij de voorstelling van de Cera Christmas Tour Lekker Genieten. Samen met Brouwerij Buvens is Hof te Rhode een van de lokale sterkhouders van dat event.

Een van de vastgehamerde onderdelen van de business meeting is de uitreiking van de Awards voor verdienstelijke handelaars.

De winnaars zijn:
👉 Rookie van het jaar: Belle Fleur
👉 Zelfstandige van het jaar: Fritshop Diest
👉 Onderneming van het jaar: Spar Diest
👉 Liftetime Achievement: Frida Alaerts (Coiffure Eve)
👉 Prijs van de voorzitter: Meubelen Camps Schaffen & Camps Store Diest
👉 Christa Perneel van Chloë Maroquinerie werd gehuldigd voor haar jarenlange inzet voor de Diestse middenstand!

Schepen van Middenstand Maurits Vande Reyde was uiteraard aanwezig om al dat schoons bij de juiste persoon te krijgen. De schepen zat als naar gewoonte piekfijn in het versgestreken pak en hij postte, ook als naar gewoonte, een wervende boodschap op zijn Facebookpagina.

Vandaag Dag van de Ondernemer, en dat schrijf ik met grote O. Hulde aan iedereen die risico neemt en onderneemt om voor welvaart, jobs en leven in onze dorpen en steden te zorgen👍.

We leren echter uit een verhaal op Instagram dat de avond van Mau toch niet helemaal perfect verliep. Hij plaatste namelijk een filmpje met vlot swingende mensen op de achtergrond en een tekst die laat uitschijnen dat zijn danskunsten en die van zijn tafelgenoten eerder beperkt waren.

Er is echter geen been gebroken voor de schepen van Middenstand. De redding zou zelfs vlakbij kunnen zijn. Mau heeft in eigen partij een collega parlementair die de swing duidelijk in de hips heeft. Sihame El Kaouakibi is de motor achter het uniek initiatief Let’s Go Urban (LGU) in Antwerpen. Dat project is vooral bedoeld om hangjongeren van de straat te halen. LGU biedt mensen, tussen de 6 en de 30 jaar een allround aanbod urbandance aan, op en in samenwerking met verschillende locaties. Alle dansstijlen uit de urbandance komen aan bod: moderne dans, lockin, poppin, new jack, new style, ragga, housedance, jazz. Sihame moest na haar eedaflegging even stoom aflaten in de gangen van het Vlaams parlement en dat deed ze in stijl, in urban stijl zelfs.


Chloë overgenomen door Rosette Goeleven

Zo ver gingen de laureaten in Diest niet en ze bleven ook eerder braaf op de sociale media. Zeker op Instagram bleef het erg stil. Spar Diest en Chloë_Diest postten de foto van Diest Handelt. Daar leren we wel uit dat laureaat Christa Perneel van Chloë al dertig jaar haar klanten verwent. Chapeau, en dat je in haar geval letterlijk nemen. Christel verkoopt momenteel uit maar de winkel blijft wel bestaan en wordt overgenomen door kledingzaak Rosette Goeleven.

Fritshop is zelfstandige van het jaar

Tina “Tike Frit” Christiaens en haar echtgenoot zijn zelfstandige van het jaar. Dat doet iets met een mens, zoals ze het zelf uitdrukte. Tina plakte op haar smartphone een paar foto’s bij mekaar en ze postte deze toffe collage. Uiterst verdiend overigens, deze onderscheiding. Tina is zowat de vriendelijkheid zelve en ze bakken uitstekende frieten in de Fritshop.

Ook bij Spar Diest hadden ze wat aandacht voor Facebook.

Totaal onverwacht zijn we fier dat we deze prijs in ontvangst mochten nemen.Dit hadden we niet kunnen doen zonder onze aangename ploeg die zich dagelijks inzet.Ook dank je wel Diest en al onze klanten!

Voor Filip en Nele zijn het spannende dagen. De winkel is op een paar weken tijd compleet verbouwd naar een concept dat gebaseerd is op de verwachtingen van de klant. Er is een lussensysteem ingebouwd waardoor klanten vooral die spulletje tegenkomen die ze allicht nodig hebben zonder verder veel tijd te verliezen. De kassa’s kregen de caddy-to-caddy benadering van de Colruytgroep. En er is veel aandacht voor milieuvriendelijke systemen en methodes. Deze week gaat de zaak weer open. Ze kunnen al meteen starten met een fraaie Award als onderneming van het jaar op het rek.

Geef een reactie