Zelfsturende Actros van Bekkevoortse Truckshow is Truck of the Year 2020

De truckshow in Bekkevoort mag een mooie primeur op het palmares bijschrijven. De nagelnieuwe Mercedes-Benz Actros is tijdens Solutrans in het Franse Lyon verkozen tot Truck of the Year 2020.

Mercedes pakte in augustus 2019 in Bekkevoort stevig uit met dat slimme voertuig. Bedrijfsklanten konden op vrijdag al een testrit maken met de zelfsturende Actros. Er waren het ganse weekend ook een aantal voertuigen te bezichtigen. Key Account Manager Connectivity bij Daimler Trucks Filip Van Thielen bevestigde aan de redactie van Hola Hageland dat de nieuwe Actros ook volgend jaar in Bekkevoort zal aanwezig zijn.

Wij mochten zelf ook een ritje meemaken met de Actros en dat was een verbazende ervaring. Het Active Drive Assist systeem maakt het mogelijk om gedeeltelijk autonoom te rijden bij alle snelheden. Ook op een vrij complex parcours zoals een oprit van een autoweg en een wegversmalling bleef het systeem de controle perfect behouden. Het MirrorCam-systeem, dat de traditionele buitenspiegels vervangt door camera’s, laat de dode hoek verdwijnen. De Predictive Powertrain Control en de nieuwe Multimedia Cockpit van de Actros zorgen ervoor dat het systeem, dankzij de GPS, het traject op voorhand kan inschatten. Dat bespaart energie maar het verhoogt ook sterk de veiligheid.

Geef een reactie