Paul Van Himst heeft straffe herinneringen aan zijn wedstrijden in het Warandestadion

Bekend bezoek uit de voetbalwereld vorige donderdag in Diest. Een van onze grootse voetbalvedetten ooit, Paul Van Himst, was aanwezig tijdens de voorstelling van de Cera Christmas Tour Lekker Genieten. Van Himst was jarenlang het boegbeeld van RSCA Anderlecht en van de Belgische nationale ploeg. In 1990 nam Paul de koffiebranderij Brésor over van George Denil. Van Himst werkte op dat moment ook deeltijds bij Brésor. Voltijdse voetbalprofs waren toen eerder uitzonderlijk. Ondertussen leidt zoon Frank van Himst de koffiebranderij. Dochter Claudia werkt ook bij Brésor.

Bedrijfsklanten

Brésor is als merk minder gekend omdat het bedrijf vooral levert aan zakelijke klanten en ziekenhuizen. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers aan Lekker Genieten een lekkere bak koffie krijgen bij hun aankomst op de citadel. Ook in het begijnhof kan je koffie van Brésor drinken.

Lastige matchen

Paul van Himst wist nog verrassend veel over de wedstrijden die hij in Diest heeft gespeeld. Als jeugdspeler bij de provinciale kadetten speelde hij een paar keer op de oefenvelden naast het Warandestadion. Maar ook met de eerste ploeg van Anderlecht kwam hij een paar keer KFC Diest tegen. Van Himst herrinerde zich dat dit altijd lastige matchen met veel inzet waren. Uiteraard vielen de namen van Jos Heyligen en Eddy Voordeckers maar ook die van Ariël Jacobs die in het seizoen 1983-1984 bij KFC Diest speelde. Jacobs was tussen 2007 en 2012 trainer bij RSC Anderlecht.

Uiteraard was Paul Van Himst ook Jefke Van Camp niet vergeten. “Ik ben zelfs komen meespelen in zijn galawedstrijd”, besloot hij.

Geef een reactie