Man uit Scherpenheuvel verdacht van bedreigingen tegen Kris Peeters

Europarlementslid Kris Peeters krijgt sedert een paar dagen politiebescherming. Dat zou het gevolg zijn van bedreigingen die tegen hem geuit werden. Er zou ook een verdachte zijn opgepakt die na ondervraging werd vrijgelaten maar wel onder voorwaarde dat hij uit de buurt van Peeters en zijn familie moet blijven.

Opvallend was dat het onderzoek naar die feiten wordt gevoerd door het parket van Leuven. Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou de verdachte een 31-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem zijn. Die heeft op Twitter een aantal bedreigingen gepost tegen Kris Peeters. De krant citeert ook effectief een paar van die bedreigingen.

“Je denkt dat je veilig bent met je lijfwacht, maar wacht maar. Als je in God gelooft, bid dan maar tot hem – ook al zal dat niets uithalen.”

“Als ik op een dag mijn dreigementen zal uitvoeren, dan zal jouw vrouw niets anders kunnen doen dan mijn avonturen volgen op de televisie. Ik zal p*ssen op jouw lijk.”

HLN meldt ook dat het over een heavy-metal fan gaat die supporter zou zijn van Standard de Liège. De man zou ook bekend zijn in het extreem-rechtse milieu. Dat lokt op zijn beurt dan weer een reeks heavy verwijten op van heavy-metalfans op Twitter. Die stellen vaak redelijk expliciet dat de framing in het kader van het muziekgenre absoluut niks met de zaak te maken heeft.

Een paar voorbeelden van tweets met een reactie op de vermelding van heavy-metal.

Wa de fuck heeft Metal ermee te maken? Idioot bedreigt Kris Peeters is beter.

Beste @HLN schrijf gewoon de waarheid. Het is een neo-nazi, niks te maken met muziek #fcknzs #jongenstoch

Zeg HLN “Heavymetalfan bedreigt Kris Peeters met de dood” omdat in zijn Twitter profiel “fan van heavy metal staat”. Van riooljournalistiek gesproken zeg. Kon je even goed zeggen “voetbalfan” of “Extreem rechtse idioot”.

Geef een reactie