Versbakkerijgroep Crelem Bakeries neemt concurrent in West-Vlaanderen over

Crelem Bakeries NV, de tweede grootste versbakkerijgroep van België, heeft met Diversi Foods, een internationale diepvriesbakkerijgroep een akkoord gesloten over de overname van de activiteiten van versbakkerij Vermaut’s Boerenbrood uit Lendelede. Crelem Bakeries heeft twee productiesites in België, één in Heusden-Zolder en één in Asse. Het administratieve centrum van Crelem is op het industrieterrein in Webbekom. Daar werkt een team van meer dan twintig personen.

Crelem krijgt er dus nu een productievestiging met 130 werknemers in West-Vlaanderen bij. Vermaut’s Boerenbrood is vooral gekend om zijn op steen gebakken broden, de koffiekoeken en het bladerdeeggebak van het merk Vanmarcke.

Crelem Bakeries kende de laatste jaren een bijzonder sterke groei. De integratie van Vermaut’s Boerenbrood geeft het bedrijf extra productiecapaciteit en een betere geografische spreiding, wat voor dagvers brood en gebak zeer belangrijk is. Er komen ook nieuwe afzetkanalen bij.

De overname van Vermaut’s Boerenbrood door Crelem wordt officieel op 07/01/2020

Geef een reactie