Straffe doorstart voor dierenwijding Testelt | Update 18.11.2019

Met extra foto’s van Wim Vanhelmont.

Dertig jaar lang organiseerde Viviane in Café ter Hoeve een heel erg typische dierenwijding. De boterhammen, de soep en de jeneverkes gingen er al heel vroeg rond. De dieren verzamelden op een te klein grasveld maar dat was nooit een probleem. De wijding zelf werd geaccentueerd met alpenhorenblazers. Het evenement kreeg een 10 voor sfeer en gezelligheid maar Viviane stopte en daarmee dreigde een van de tofste volksevenementen te verdwijnen.

Vooral de ruiters klopten aan bij het iets verder gelegen café De Weefberg en daar hadden ze wel oren naar de vraag om de zaak over te nemen. Het concept werd naadloos gekopieerd en dat leverde vorige zondag een merkwaardig grote opkomst op. Zeer veel paarden in alle soorten en gewichten. Maar ook de kleinere huisdieren waren goed vertegenwoordigd. Pastoor Erik Steynen toonde waarom hij graag gezien is in de regio. De Norbertijn moest een wonder verrichten om voldoende wijwater te blijven bovenscheppen maar het lukte net. Na de wijding zorgde discobar Flatline voor ambiance. Wij noteren de wijding van 2020 nu al in onze agenda.

EXTRA FOTO’S | Wim Vanhelmont

FOTO’S | Hedwig Neesen

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.