Gilde van Tielebuis heeft een nieuwe prins: Pascal I

Carnavalsvereniging Gilde van Tielebuis heeft een nieuwe prins. Pascal I zwaait een jaar lang de scepter over het carnavalsgebeuren in de demerstad. In het gewone leven heet de prins Pascal Mertens. Hij woont in Meldert en baat het Themacafé in Heusden-Zolder uit.

De afscheidnemende prins Rudi I was opvallende emotioneel toen hij de symbolen van prins carnaval moest overdragen. Rudi Boon had nog geschenken bij voor de dansmariekes. Die blijken plots weer populair. De dochter van voorzitter Niko Tuerlinckx was drie jaar lang het enige Marieke dat nog danste. Maar de groep groeit weer aan en er is zelfs een dansende jongeman opgedoken.

Enfin, Rudi Boon werd professioneel ontdaan van zijn symbolen en daarna werd de nieuwe prins opgevoerd. Onkenbaar verpakt in een soort Guantanamokleed. Met enige zin voor dramatiek wordt dat kleed dan mondjesmaat verwijderd. Prins Pascal kwam als een springveer te voorschijn.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Hij werd vervolgens stevig in de carnavalswol gestopt, kreeg een carnavalsmuts op het hoofd en mocht al meteen de scepter zwaaien. Vestimentair moest toen echter het belangrijkste nog komen. De prins krijgt drie opvallend lange pluimen op het hoofd en die werden vastgeprikt door heren van stand. De carnavalsprins van Dillenburg, schepen van carnaval Geert Cluckers en voorzitter van Tielebuis Niko Tuerlinckx kweten zich van deze essentiële taak.

Prins Pascal kreeg de micro in de hand geduwd en speechte kort maar kordaat. Hij beperkte zich tot een paar oneliners en besloot toen dat het tijd was om feest te vieren. Dat doet alleen maar goede dingen vermoeden. De man heeft energie, is vrijgezel en kwam vlot uit zijn woorden tijdens zijn erg korte openingsspeech. Maar hij wil vooral dat er gefeest wordt. Het gaat een fijn carnavalsjaar worden in Diest.

Geef een reactie