Jef Peeters bedankt brandweerman die de Zippy reanimeerde

Zes november is een dag die Jef Peeters uit Zichem nooit meer zal vergeten. Terwijl hij even weg was ontstond er brand. Het huis van Jef brandde aan de binnenkant volledig uit. De twee hondjes van Jef waren nog binnen en een van hen, de Zippy, had veel rook binnen gekregen en werd door een brandweerman van brandweerpost Diest gereanimeerd. Jef en zijn honden zijn onafscheidelijke kameraden. Hij had de dag ervoor nog 20 kilometer gewandeld met hen. Ze waren ook de favoriete speelkameraadjes van zijn kleindochter.

De Zippy moest een paar dagen bekomen van zijn avontuur. Hij had aanvankelijk ook wat ademhalingsproblemen. Maar alles komt goed met het beestje. Hij verbleef in een tijdelijke opvang maar mag daar ondertussen weg.

Jef wilde absoluut zijn dankbaarheid tonen voor de pompiers die zich hadden ingespannnen om de Zippy te redden. De man die het hondje gereanimeerd had kende hij van de fitness. Jef Peeters liet een foto maken van de hondjes en overhandigde die aan de brandweerman. “Ik wil niet alleen hem bedanken maar alle pomiers die bij de brand waren”, zegt Jef. “Ze hebben allemaal geweldig hun best gedaan om toch nog iets te redden.”

Jef Peeters moest na de brand een paar dagen bij familie verblijven. Ondertussen heeft hij een tijdelijke woning gevonden op de markt in Zichem. Zijn huis moet binnenin volledig ontmanteld worden maar die procedure gaat vlot. De werken beginnen deze week al. En de Zippy, die mag weer naar zijn baasje.

Geef een reactie