Tennisclub KTC Diest is beste jeugdtennisvereniging van Vlaanderen

Tennisclub KTC Diest is door Tennis Vlaanderen verkozen tot beste tennisvereniging voor de jeugd. De club behaalde, samen met één andere Vlaamse club, alle labels.

Jeugdtennis op hoger niveau tillen

Het zogenaamde Jeugdfonds is een actie georganiseerd door Tennis Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse Overheid. Het fonds is bedoeld om de kwaliteit van het jeugdtennis op een nog hoger niveau te brengen. Meer dan 460 Vlaamse tennisclubs,  worden geëvalueerd op een lijst van kwaliteitscriteria en zo kunnen ze één of meerdere kwaliteitslabels behalen.

De labels zijn : jeugdvriendelijke tennisclub, extra onderscheiding erkende tennisschool, extra onderscheiding erkende Toptennisschool  en extra onderscheiding voor kids en junior development center.

Jong en oud, prof en beginner

“KTC Diest wil een club zijn voor iedereen, van jong tot oud en van beginner tot prof”, zegt verantwoordelijke voor de tennisschool Nick Vanmechelen. “Dat is niet evident maar het is wel een heel bewuste keuze. Sommige spelers trainen een uurtje per week, anderen trainen ongeveer 20u per week.”

De club heeft een erg sterk trainersteam met enkele A- en B-trainers die een professionele tennisopleiding kunnen garanderen. De club biedt die doelgroep een ruime omkadering aan met tennislessen, conditielessen, samenwerking met een kinesist tot zelfs afspraken met de omliggende scholen.

Maatschappelijk engagement

Diest is een echte scholenstad. Zowel bij KSD als bij De Prins zijn er afspraken gemaakt om getalenteerde spelers uit de klas te halen zodat deze extra kunnen trainen door de dag.

KTC Diest neemt ook haar maatschappelijke rol  op. Ze bieden verschillende opvangmogelijkheden aan tijdens de vakanties. Maar ook tijdens het schooljaar zorgt de tennisrij (kopafbeelding) voor een uniek opvangproject in Vlaanderen. In de toekomst wil de club ook gaan inzetten op rolstoeltennis en VE-tennis, dat is tennis voor spelers met een mentale beperking.

Geef een reactie