Rotary Diest organiseert track-day op circuit Zolder om sociale projecten te ondersteunen

Rotary Diest organiseert op donderdag 31 oktober een zogenaamde track-day op het circuit van Zolder. Je kan opteren om met je eigen wagen op het circuit rond te karren maar je kan ook de ervaring van de race opdoen en meerijden met een echte snelle bolide. Wie zijn spaarcentjes wil investeren in een oldtimer kan naar de veiling waar een dertigtal pareltjes onder de hamer gaan. Rotary nodigt ook een groep kansarme kinderen uit voor een ritje. De opbrengst van de track-day gaat naar de sociale projecten van Rotary Diest

Trackday en classic’s day

Het event van Rotary Diest is opgedeeld in twee luiken. Liefhebbers van het snelle werk kunnen terecht bij de track-day. Liefhebbers van blinkend oldtimerchroom zullen allicht eerder naar de classic’s day afzakken. Uiteraard kan je beide luiken perfect combineren.

Track-day

De vereniging heeft het circuit van Zolder de ganse dag afgehuurd. Dat laat toe om een reeks zogenaamde runs te organiseren. Je kan die unieke ervaring op verschillende manieren meemaken. Het kan met je eigen wagen of met een niet voor de openbare weg gehomologeerde bolide. Je kan opteren om zelf het stuur in handen te nemen of je kan meeracen als passagier. Tijdens de E-run gaat de geluidsmeter even naar beneden en wordt plaats geruimd voor volledig elektrische vehikels.

Inschrijven kan op de website van het event www.rotary-zolder.be waar je ook alle voorwaarden en prijzen kan nalezen.

Classic’s day

Oldtimerfanaten kunnen een ganse dag terecht bij de static show. Er zijn workshops restauratie en er is een veiling waar je op de klassieke manier kan bieden op een dertigtal pareltjes. ’s Avonds is er een oldtimerparade.

Heel speciaal wordt de Rotary run. De serviceclub nodigde een vijftigtal kansarme kinderen of kinderen met een beperking uit voor een ritje met een van de voertuigen.

Rondkuieren kan ook

Je hoeft niet absoluut in een voertuig te kruipen om het initiatief te steunen. Je kan ook een dagje rondkuieren op het circuit. Een inkomticket kost 15 euro. Honger hoef je overigens niet te lijden. ’s Middags zijn er mogelijkheden om te lunchen en ’s avonds is er een diner.

Sociale projecten in de regio

De opbrengst van het event gaat naar de sociale doelen van de vereniging. Rotary Diest steunt De Schommel in Averbode, Te Gek!? en Kom op tegen Kanker. Hun bijdragen maakte het voor De Schommel onder meer mogelijk om het project Stan de opgroeicaravan uit te bouwen. Voor Te Gek!? maakte de vereniging middelen vrij om de infomobiel te realiseren. Rotary Diest reed al verschillende keren de 1000 kilometer van Kom Op Tegen kanker mee. Marieke Vervoort, meter van de vereniging voor kinderen met brandwonden Pinocchio, was erelid van Rotary Diest.

Geef een reactie