Meer dan 300 vrijwilligers en spookhuis voor 20ste Bezembinderstocht

Aan Halloweentochten is er geen gebrek in de regio maar eentje springt er echt uit. De Bezembinderstocht van KWB Schoonderbuken bestaat 20 jaar en de organisatoren doen voor de gelegenheid eens griezelig zot.

De deelnemers worden bij de start al meteen in de juiste sfeer gebracht. Je moet namelijk door een spookhuis dat meestal op kermissen staat. Wat daarna volgt is een tocht door de donkere Schoonderbuukse velden. Een parcours waar zelfs Wannes Raps niet meteen fan van was. Die was namelijk van Zichem en die van Schoonderbuken waren niet meteen tuk op dat torenvolk. Onderweg kom je bijna twintig standen tegen, waar de emoties stevig door de keel zullen gieren. Liefst 350 vrijwilligers verzorgen een spectaculaire opbouw van het griezelgevoel. Drie van die standen hebben aan alle Bezembindertochten meegewerkt. Rene De Keyser, stand 17, Nicky Janssens op stand 6 en Tom Staels bij de verwelkoming verdienen een stevige schouderklop maar klop zeker niet te hard. Met griezels weet je nooit wat er terugkomt.

Vorig jaar kregen ze in Schoonderbuken 2700 deelnemers over zich heen. De dames en heren van de KWB zijn zulke massa ondertussen wel gewoon. Ze investeerden dit jaar echter in extra promotie en dat zou wel eens een absoluut deelnemersrecord kunnen opleveren. De organisatie liet alvast een tent in maat XL opbouwen waar je de emoties rustig kan verwerken.

De Bezembinderstocht vindt plaats op donderdag 31 oktober. Starten kan vanaf 18.30 en tot 21.30 aan het voetbalterrein van Scherpenheuvel Sport. De afstand bedraagt ongeveer 5 kilometer. Onderweg kan je soep en andere dranken verkrijgen.

4 comments

Geef een reactie