Griezelen onder de Maagdentoren sluit af met vuurwerk

Herfstvakantie is griezeltijd. Halloween is de laatste decennia ook in onze contreien erg populair geworden. Je kan de volgende dagen meelopen in griezeltochten, pompoenen gaan snijden en fuiven tussen de heksen. Halloween is uiteraard sterk vervlochten met Allerheiligen. In dat kader zijn er processies en jaarmarkten maar ook heel wat dierenwijdingen.

Vorige week stond de Draculatocht van het Roemeniëcomité in Diest al op de agenda. Gisteren trokken horden griezels door de straten van Testelt en Averbode. Vandaag, zaterdag 26 oktober, kan je gezellig gaan griezelen aan de Maagdentoren. De toren is een unieke locatie voor een heksenfeest en wie het torencomité kent weet dat de Spaanse donjon er piekfijn aangekleed zal bijstaan. De heksen zullen hun beruchte heksendans brengen en er is gratis chocomelk voor alle verklede kinderen. Voorzitter Leo Lemmens praat al een ganse week over een peperkoekenhuis maar de finesse daarvan wil hij nog niet kwijt. Gaan kijken is dus de boodschap. Het heksenfeestje begint om 18 uur en sluit om 22 uur af met een vuurwerk. Het gemeentebestuur van Scherpenheuvel-Zichem kondigde vorige week aan dat ze een principieel vuurwerkverbod uitvaardigen. Enkel geluidsarm vuurwerk met regionale uitstraling krijgt nog een vergunning. Het vuurwerk van het torencomité is meteen het eerste dat onder deze nieuwe regeling valt. Voorlopig zijn er twee events bekend die een uitzondering krijgen. Het tweede is het vuurwerk tijdens de kermis van Scherpenheuvel.

Geef een reactie