Freinetschool De Pit heeft eigen rouwhoekje voor meter Marieke

Diest rouwt om het overlijden van meervoudig paralympische kampioene Marieke “Wielemie” Vervoort. In het stadhuis kunnen mensen een rouwregister tekenen maar ook in Freinetschool De Pit verwerken de leerlingen het heengaan van Marieke op een heel eigen manier. Wielemie was de meter van de school.

In haar online dagboek schreef ze daar het volgende over:

Ik ben een grote gelukzak om meter te zijn van een hele school namelijk Freinet school De Pit in Diest. I love my petekinderen van De Pit.

De dag na het overlijden van Marieke hebben de leerlingen een gedenkhoekje ingericht. Ze kunnen daar een wens in de wolk voor haar neerschrijven.

Je kan Marieke nog een laatste groet brengen op maandag 28 oktober 2019 tussen 18 uur en 20 uur in Hof te Rhode, Rodestraat 7 te 3290 Schaffen – Diest. Het afscheid zal plaatsvinden in besloten kring, gevolgd door de crematie.

Geef een reactie