Verse producten en klantbeleving staan centraal in nieuw concept van Spar Diest

Spar Diest krijgt de volgende weken een volledige remake. De buitenzijde  van de winkel gaat er helemaal anders uitzien en binnen in de shop wordt een volledig nieuwe winkelbeleving opgebouwd. Om dat mogelijk te maken gaan zaakvoerders Filip Claes en Nele een huzarenstukje uithalen. Zondag 20 oktober gaat de winkel dicht en de heropening is al gepland op woensdag 27 november.

De inrichting van de nieuwe winkel wordt uitgetekend op basis van drie circuits. Klanten die enkel een snelle hap nodig hebben,  kunnen dat via het zogenaamde On-the- go-traject. Je wandelt dan via de bakkerij en de charcuterie-afdeling en je kunt onderweg onder meer smoothies of wat aperitiefhapjes meepakken. Daarna kom je aan de kassa die er overigens ook anders gaat uitzien.

“We opteren voor het caddy-to-caddy principe”, zegt zaakvoerster Nele Stalmans. “Klanten rijden hun kar naar de kassa en daar worden alle aankopen overgeladen in een lege kar.”

Het tweede circuit is uitgetekend voor mensen die een complete warme maaltijd willen klaarmaken. Je passeert aan de afdeling groenten om daarna bij de vlees- en visstand  je gerecht volledig te kunnen samenstellen. Uiteraard kom je onderweg alle spullen tegen die je nodig kan hebben om er een smakelijk geheel van te maken.

Klanten kunnen ten slotteopteren om, net zoals vroeger, door de volledige winkel te wandelen en zich te laten inspireren door het aanbod op dat moment.

Versmarkt

Spar Diest heeft in het verleden een stevige kwaliteitsreputatie opgebouwd. Vooral de versafdeling had een breed aanbod van hoogkwalitatieve producten. Dat wordt in het nieuwe concept nog versterkt. De aankleding van de winkel zal de klanten het gevoel geven dat ze in een versmarkt rondwandelen.  Ook de bakkerij zal inspelen op die trend en benadert de kwaliteit van wat je bij een warme bakker kan vinden. Het aanbod in de bakkerij zal ook verbreden.

Exquise wijntjes

Het aanbod aan betaalbare maar exquise wijnen is bij Spar al langer een speerpunt. In het nieuwe winkelconcept is de wijn nog prominenter zichtbaar. Door de schaalgrootte van de keten kunnen de inkopers van Spar opteren voor nieuwe ontdekkingen en onbekende pareltjes. Die wijnbeleving krijgt een extra cachet met de wijnapp van Spar. Die laat toe om aan foodpairing te doen. Wie de juiste wijn bij een gerecht zoekt kan suggesties vragen aan de app. Uiteraard kan het ook andersom. De app suggereert bij iedere wijn een passend gerecht.

Milieubewust

De nieuwe Spar zal veel groter zijn waardoor de winkelbeleving veel aangenamer wordt. Het plafond wordt verlaagd en dat geeft een huiselijker gevoel. Ook aan de buitenkant krijgt de vestiging een compleet nieuwe aankleding. De gevel wordt geschilderd in de nieuwe kleuren van Spar en de parking wordt heraangelegd.  Spar Diest krijgt heeft nogal wat klanten die in het centrum van de stad wonen. Filip en Nele willen hen stimuleren om maximaal met de fiets te komen. Er komt onder meer volledig overdekte fietsparking. De zaakvoerders van Spar Diest zijn ondernemers die milieubewustzijn erg belangrijk vinden. Samen met de herinrichting van de winkel laten Filip en Nele een reeks energiebesparende investeringen uitvoeren. De verlichting gebeurt met ledlampen en er komt een systeem voor warmterecuperatie. De ovens worden overgeschakeld op gas wat een aanzienlijk lager verbruik garandeert. De koelsystemen krijgen innovatieve deuren waardoor het energieverlies bij de opening ervan met 40% wordt ingeperkt.

Niet alleen de installaties en de uitrusting van de winkel haakt in op milieuvriendelijkheid. In de winkel zullen enkel nog herbruikbare zakjes te verkrijgen zijn.

Stewards

Zaakvoerders Nele en Filip beseffen dat het team van Spar Diest een belangrijke bouwsteen is voor het succes van de winkel. In het nieuwe concept zal dat nog nadrukkelijker het geval zijn.  De teamleden worden ingezet als een soort stewards die klanten actief zullen adviseren en gidsen als ze vragen hebben. Klantvriendelijkheid, kwaliteit en verse producten worden de ontwikkelingslijnen waarom Spar Diest de nieuwe winkel zal uitbouwen.

Om de verbouwingen te kunnen uitvoeren sluit het warenhuis in principe op zondag 20 oktober. De leegverkoopactie met een korting van 35% is echter een onverwacht groot succes geworden. Omdat zowat de ganse voorraad al weg is gaat de winkel allicht al dicht op zaterdag 19 oktober. Op woensdag 27 november gaat de zaak alweer open met een receptie. Iedereen kan dan komen kennis maken met het nieuwe winkelconcept.

Geef een reactie