Bruno Roten volgt Sabine Meyssen op als voorzitter van Open Diest

Open Diest heeft een nieuwe voorzitter. Bruno Roten uit Schaffen neemt de leiding van de partij over van Sabine Meyssen. Zij was tijdens de 3-jaarlijkse bestuurs- en voorzittersverkiezingen geen kandidaat meer om zichzelf op te volgen.

Sabine Meyssen werd in juni 2017 voorzitter met als doel de liberalen in Diest terug op de kaart te zetten en Diest terug blauw te kleuren. Daar is ze ook met glans in geslaagd. Voorzitter Meyssen slaagde erin om de historische verdeeldheid tussen de oude en de nieuwe generatie binnen de liberale familie weg te masseren. Dat leverde op. Open Diest werd in 2018 opnieuw de grootste partij. De coalitie met verruimingspartij DDS leverde de burgemeestersjerp op voor lijsttrekker Christophe De Graef.

Bruno Roten moet dat werk nu verder zetten. Hij is al jaren politiek actief. Van 2000 tot 2012 was hij gemeenteraadslid en fractieleider in Bekkevoort. Sinds 2017 is hij bestuurslid bij Open Diest.

One comment

Geef een reactie