Graaf Dracula vanavond aan zet in Diest

Allerheiligen komt eraan en dat betekent dat graaf Dracula weer prominent in beeld komt. Het aantal griezeltochten en Draculawandelingen in onze regio, is de jongste jaren sterk toegenomen. Maar de moeder van al dat gegriezel blijft toch de Draculatocht van het Roemeniëcomité in Diest.

Op zaterdag 19 oktober organiseert het comité de tocht al voor de 21ste keer. Zoals de vorige jaren start de Draculatocht ook nu weer in het provinciedomein “Halve Maan”. Het parcours loopt verder over de wallen en gaat daarna door het stadspark “De Warande”. De aankomst is in de voetbalkantine van het stadion van KFC Diest. Naast het klassieke aanbod aan bieren en frisdranken zorgt het comité ook voor verse soep met een stevig besmeerde boterham.

Praktisch

Deelnemen aan de Draculatocht kost 8 euro maar wie minder dan 14 jaar is betaalt slechts 6 euro.
Rugzakken en huisdieren, ook honden, zijn niet toegelaten.

De organisatoren vragen nadrukkelijk om wagens correct te achter te laten op de talrijke parkings in de buurt. Een overzicht van de parkeerfaciliteiten: Station, Vervoortplaats, Veemarkt, Parkeerplaats Halve Maan(Omer Vanaudenhovelaan), Parking Kluisberg(Boudewijnvest), Verversgracht, Citadel.

One comment

Geef een reactie