Jo Vandeurzen wordt voorzitter van ziekenhuisnetwerk met AZ Diest

Het ziekenhuislandschap verandert in Vlaanderen structureel tegen 1 januari 2020. Alle ziekenhuizen moeten op dat moment deel uitmaken van een ziekenhuisnetwerk. De bedoeling is om de samenwerking tussen ziekenhuizen veel efficiënter te maken.

Het AZ Diest werkt al sedert mei 2017 samen met RZ Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen en UZ Leuven. Eind 2018 stelden die vier ziekenhuizen samen een visie voor de lange termijn op. Ze bleven ook samenwerken aan de structuur van een nieuw netwerk. Vandaag dienen de ziekenhuizen dan een erkenningsaanvraag in om het ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant op te richten.

De vier ziekenhuizen krijgen een gemeenschappelijke identiteit en herkenbaarheid. De nieuwe structuur laat toe om kwaliteitsvolle zorg dicht bij de patiënt aan te bieden, gecombineerd met de hooggespecialiseerde patiëntenzorg, het innovatief onderzoek en het academisch onderwijs van het UZ Leuven. Met 1.764 bedden en bijna 10.000 medewerkers is UZ Leuven het grootste universitaire ziekenhuis in België.

Gewezen minister van Welzijn Jo Vandeurzen gaat het netwerk leiden. Dat is niet zonder belang voor het AZ Diest. Daar zijn ze volop bezig met de voorbereiding van de bouw van een nieuw ziekenhuis. Vandeurzen kent dat dossier omdat hij het als minister gevolgd heeft. Het nieuwe ziekenhuis komt in principe op de campus van het AZ tussen de Michel Theysstraat en de Verversgracht.

Geef een reactie