Skaters gaan zelf mee oordelen over aanleg van nieuw skatepark in Diest

Er zijn meer details bekend over de plannen van het stadsbestuur in Diest voor de aanleg van een nieuw skatepark. Bij de gunning ervan zal vooral gekeken worden naar het ontwerp. Er is op voorhand voldoende overleg gepleegd met de community van skateboarders, bmx’ers, steppers en bladers. Die groepen worden ook tijdens de bouw van het nieuwe skatepark betrokken.  Omdat de groepen niet echt georganiseerd zijn verliep de adviesprocedure via de jeugddienst en via een facebookgroep. De skaters beoordelen de verschillende ontwerpen mee op originaliteit, veelzijdigheid en een logische flow van het park. In het nieuwe skatepark zullen zowel beginnende, als meer ervaren skaters zich kunnen uitleven.

Gegoten beton

Er werd gekozen voor een skatepark in naadloos gegoten beton. Houten toestellen vertonen sneller houtrot en zijn dus zeer onderhoudsintensief. Verder zijn houten toestellen vanbinnen hol, wat maakt dat er meer geluidshinder is dan bij een skatepark uit beton. Bovendien zou volgens de skaters het skateplezier veel groter zijn op een betonnen skatepark. Een duurzame betonnen constructie was dus een logische keuze.

Budget van 100.000 euro goedgekeurd

Op basis van de input van de skaters werden er verschillende professionele firma’s aangeschreven om een ontwerp in te dienen. Ze krijgen een budget van € 100.000 om dit te realiseren. Dat budget is ondertussen goedgekeurd door de gemeenteraad.

Naast het nieuwe openluchtskatepark blijft ook de skatehal in de citadel open. De nog bruikbare toestellen die nu aan het warandestadion staan, worden overgebracht naar die hal.

Gemeenteraadslid voor Groen Sofie Colemont wilde weten of ook het basketbalveldje en het speelparkje naast het Warandestadion gerenoveerd worden. Schepen van Jeugd Rick Brans gaf toe dat dit absoluut noodzakelijk is. Beide terreinen komen in een latere fase aan bod.

Geef een reactie