Papa’s leren vlechtjes en dotjes maken in leerplekomgeving SaLounge

“Papa’s met dochters kennen het waarschijnlijk wel: de komst van een dochter confronteert hen met een probleem waar ze waarschijnlijk nog niet eerder mee geconfronteerd werden: hoe krijg je dat lang haar onder controle? “

Die woorden van Dieter Van Esch waren de start van een creatieve workshop dotjes draaien en vlechtjes maken door onervaren papa’s. Dieter heeft zelf vier kinderen en drie daarvan zijn dochters. “Als ik in mijn vriendenkring kijk, dan sta ik zeker niet alleen met mijn beperking. Er zijn veel papa’s die hetzelfde probleem hebben”, zegt hij.

Om het probleem met het gewriemel in het haar op te lossen, stapte Dieter naar leerplekomgeving SaLounge, een initiatief van De Prins. Daar hadden ze meteen oren naar zijn verzuchting. De leerlingen en begeleiders van SaLounge waren snel gewonnen voor het ongewone initiatief en draaiden een workshop in mekaar.

“Wat met pastinaak lukt moet ook met vlechtjes lukken”, moet marketeer Dieter Van Esch gedacht hebben. Hij gooide de zaak op Facebook en het verhaal ging heel snel viraal. Het event kreeg meer dan 3000 reacties en de 16 beschikbare plaatsen waren dus snel volgeboekt. Een Nederlandse papa vond het zelfs zo sympathiek dat hij er de lange verplaatsing voor over had.

Vorige woensdag stond het groepje van bezorgde papa’s voor hun vuurdoop. In teams van vier gingen ze aan de slag met haren uitkammen, staartjes maken, dotjes maken en haren vlechten. Daarna mochten ze, samen met een leerling van SaLounge, de nieuwverworven vaardigheid uitproberen op het haar van hun eigen dochter.

“Voor onze studenten haarzorg en haarstilist is dit een bijzondere leerkans”, zegt Veronique Roosen van SaLounge. “Het werken aan een real life case verhoogt voor de groep het gevoel van betrokkenheid.”

Geef een reactie