Buskerfestival brengt rootsmuziek op de mooiste plekjes van Aarschot

Rootsmuziek op de mooiste plekjes van de stad. In Aarschot maken ze op zondagnamiddag 22 september die aantrekkelijke combinatie. Het Buskerfestival neemt je mee op ontdekkingstocht door de Aarschotse binnenstad. Je geniet in kleine groepjes en op unieke sites van akoestische rootsconcerten. Voorafgaand aan elk concert krijg je een korte uitleg over de locatie. Daarna zorgen Vincent Slegers, Jesco, Equinox en Hans Roofthooft voor een ferme streep muziek. De band Black Djangos sluit het Buskerfestival af.

De muzikale wandeling start op 22 september om 14 uur aan CC Het Gasthuis. Elk groepje legt zijn eigen parcours af. Onderweg is er een hapje en een drankje voorzien. Om 17.30 uur speelt afsluiter Black Djangos hun psychedelische surfrock op de binnenkoer van CC Het Gasthuis .

Programma
  • Vincent Slegers, een solomuzikant uit Gent, brengt hill-country blues met ritmisch gitaarspel, stompboxbegeleiding en een rauwe stem.
  • Jesco is een viermansband uit Utrecht. Met een vleugje rock-‘n-roll, rammende blues en een primitieve bas halen ze de traditionele folkmuziek van onder het stof. Eerlijk en puur.
  • Volgens het muziektijdschrift Gonzo Circus is Equinox het ‘bestbewaarde geheim in het Belgische singer-songwriter circuit’. Equinox werd opgepikt en gedraaid op StuBru (Duyster) en Radio 1 (Vox), en de vorige twee platen kregen prima recensies.
  • De Belg Hans Roofthooft is al meer dan 30 jaar bezig met muziek. In zijn liedjes schetst Hans een beeld van zijn eigen leefwereld, ideeën en gedachtengoed. Exclusief voor Busker brengt hij zijn goede vriend Bob Van Buggenhout mee.
  • Om 17.30 uur sluit de driemansformatie Black Djangos (NL/D) het festival af op de binnenkoer van CC Het Gasthuis. Hun ‘Desert Noir sound’ is geïnspireerd op bands als Dick Dale, Calexico en The Fuzztones. Maak kennis met de Tarantino’s van de surfrock!

Info en tickets? www.hetgasthuis.be

Geef een reactie