Burgemeester en schepenen van Diest bezoeken mijnenjager Lobelia

Het klinkt een beetje vreemd maar Diest is de peterstad van de BNS Lobelia, een van de vijf mijnenjagers van de Belgische marine. Het schip werd op 25 februari 1989 gedoopt door Anne Van De Kerckhof, de echtgenote van de toenmalige burgemeester Van De Kerckhof.

De Lobelia heeft als hoofdopdracht om alle soorten zeemijnen op te sporen en te neutraliseren: op en in de zeebodem of zwevend in het water. De bemanning van de Lobelia bestaat uit 36 militairen: vier officieren, vijftien onderofficieren en zeventien matrozen.

Burgemeester en schepenen op bezoek

Dit weekend vinden in Antwerpen de Bevrijdingsfeesten plaats. In september is het 75 jaar geleden dat de stad werd bevrijd na de Tweede Wereldoorlog. Er is onder meer een grote parade en ook de M921 Lobelia is er aangemeerd. Het publiek heeft de kans om een bezoek te brengen aan het schip. Dat gebeurde overigens vandaag ook al door burgemeester Christophe De Graef, schepen Bart Stals en schepen Maurits Vande Reyde. Ook oud-burgemeester Jan Laurys was van de partij. Marieke Vervoort was eveneens uitgenodigd maar zij kan momenteel de verplaatsing naar Antwerpen fysiek niet aan. De bemanning van de Lobelia doet er alles aan om dat op een later tijdstip alsnog te verwezenlijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.